PEMINAT DILAZ FAMILY

Pages - Menu

23/05/11

Napa kite panggil nie???

Salam semua.

Hari nie mood berblog kurang sikitlah. Tak tahulah nak cari mood hilang ke mana. Okeylah malas nak panjang-panjang cerita berbalik kepada tajuk entri. Napa kite panggil nie.... panggil apa? Meh baca lagi

PAMPERS : Nape bile nak beli lampin pakai buang, kite cakap nak beli Pampers. Sedangkan bukan nak beli brand Pampers pun. yang nak beli Brand Mamy Poko, Drypers, PetPet...Naper?

GILLETTE : Pisau cukur lelaki, orang akan cakap "Dik mana bahagian pencukur Gillette?" Tapi beli Shick.

COLGATE : ubat gigi. Mak-mak selalu cakap pada anak dia kalo suruh pergi kedai. "Nak, nanti belikan mak Colgate yer". Tapi sebenarnya kat Rumah pakai Safi @ Darlie @ Fresh N white

RIDSECT : Racun serangga. Si suami akan berpesan pada isteri yang hendak beli barang dapur. "Yang nanti jangan lupa beli Ridsect tau.DAH HABIS" Tapi kat rumah dia pakai Shieldtox atau jenama lain.
KOTEX ; Tuala wanita. Budak perempuan selalu panggil kotex tapi yang dia pakai bukan kotex. Dia pakai Stayfree, Sofy atau lain-lain. Nape tak panggil pad. Pelik kan

Nampak yer pengaruh promosi nama tersebut lebih menyerap dalam hidup masyarakat atau kite dah terbiasa dengan panggilan ini.
 Jika sudi, Klik Nie sekali

Time to pamper your family with space!


5 ulasan:

ZF berkata...

betul gak kan....

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

kena berfikir sejenak...

Cik Rose Cute berkata...

Biasalah tu...lumrah hidup hehehe

Rai berkata...

makan apa tu? maggi..padahal mi segera CINTAN..hehehehe

ch@ berkata...

hahaha, dulu panggil sebab gunakan, skarang ni panggil ikut nama barang. kalau kotex tu, panggil pad. cari stayfree, gitu. kalau lamping pakai buang tu, 'cari drypers bi, drypers'.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails