MEH BALAS MEMBALAS KLIK...

PEMINAT DILAZ FAMILY

Khamis, 24 April 2014

Ada 2 Kekasih

Siapa ada 2 kekasih tu?? Biar betul. Tamak ye sampai nak ada 2 kekasih.huhuhuhu. Inilah kekasih-kekasihku.




Yang baju biru (My Love) kekasih terakhirku dan sehati sejiwa. Suami yang memahami diriku dan menyayangiku sepenuh hatinya. Menerimaku seadanya.

Berbaju putih (Anakku). Kekasih kedua merangkap bodyguard ke mana saje Mama pergi. Jika ditinggal merajuk tak sudah. Kami berjalan macam Mama dia. 

 Muka mereka hampir sama, perangai juga hampir sama. Cuma berbeza si anak suka senyum dan Papa serius sikit


Rabu, 23 April 2014

WW-Aksi Tidur Danish

Inilah aksi tidur Danish...Macam-macam gaya dia

 
Tidur berdiri dalam kereta




Tidur atas perut Mama



 
Tidur atas peha Mama







 
Tidur duduk dalam kereta







Tidur mulut ternganga



 
Tidur menonggeng

Banyak lagi aksi Danish tidur. Mata Danish kalau tidur kekadang tu tak tutup habis

 

Selasa, 22 April 2014

Hujung minggu di Pantai Puteri Melaka


Bila tiba Hari Ahad pasti ada je aktiviti kami sekeluarga. Kali ni aktiviti hujung minggu di Pantai Puteri Melaka. Nama je duduk Melaka tapi tak pernah mandi laut kat sini. Bila nak mandi laut mesti pergi Port Dickson padahal ada lagi yang dekat. Jadi kali ni kami terjah Pantai Puteri. Aktiviti bersama 3 Family. Family kami, family My Love dan family Busu My Love. 

Seronok sangat. Dekat pun dekat dan jimat tempat penginapan sebab boleh balik hari dan mandi puas-puas. Dilla abadikan beberapa keping gambar sepanjang di Pantai tu.






 

Danish dah ready nak pergi mandi laut


 
dah tukar baju....jom terjun. Muka takut nak terjun laut


 
Papa kejar dia suh turun mandi



Qistina sibuk nak main pasir dulu


 
ni Mama QD punya kerja






 

Dah seronok main air


 
Kesejukan dan mula mengantuk dah lama sangat berendam



Lepas mandi bersih-bersih dan nenen dia pun tido

Gambar Dilla tak de sebab tak join mandi dan sibuk jadi photographer..hihiihihihi


Kami berselfie

Selamat pagi....

Kami berselfie. Gambar ni diambil masa nak tunggu 2 Family bersiap sebab kiteorang nak pergi mandi laut. Qistina dan Danish paling teruja sebab dengar nak main air. Ini first time buat Danish main air laut. Masa pergi Port Dickson haritu tak dapat main kat pantai sebab air dia kotor.

Inilah mereka..pengubat duka lara dan penghibur hati keluarga. Mama sayang kamu berdua
 


 Papa tak de dalam gambar sebab dia ada keje nak buat jap


Isnin, 21 April 2014

Kek Besday :-)

Beruntung Qistina sebab Nenek dia sangat sayangkan Qistina. Kalau tentang Qistina sebut apa je pasti dibelinya. Khamis (17/4) lepaskan besday Qistina, jadi Nenek dia janji nak belikan kek untuknya. Jadi Qistina dapat dua kek tau. Best kan. Pertama kek dari Mama ngan Papa untuk sambut besday kat Tadika dan satu lagi kek dari Nenek.
 


 Ini kek masa sambut besday kat Tadika


 

Yang ni kek dari Nenek Qistina...mahal tu

Tulisan kek dah ternoda sebab terlanggar kotak masa membawanya...tulisan atas kek tu "SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN KE 6 THN NUR QISTINA". Sedap kek tu. Macam sebelum ni, gambar besday girl tak dapat nak snap sebab besday girl dah terjun laut.

 

Mengurat je kerjanya

Nilah kerja si bujang ni bila pergi buat Check up kat Klinik Desa. Dapat bebas dan berlari ke sana ke mari. Lagi-lagi bila jumpa kawan sebaya dengannya. Tak lepas, memang mengamuklah dia nak turun dari berdukung. Dah penat main, baru nak dukung. 

Tadi Danish cium pipi baby. Tak sempat nak snap gambar. Sayang baby. Siap kakak tu tanya nak baby ke? Danish malu-malu kucing. Baby tu muka dah layu sebab mengantuk kena bangun pagi. Sian dia.


 


Berkejar-kejaran diaorang ni







Pandai pulak tu toleh nak ambil gambar

Alhamdulillah dah selesai enject untuk 1 tahun 6 bulan. Danish nangis sikit je pastu okey. Masuk je kereta dia pegang tempat kena enject. Sakit lah tu. Ni sekarang dia tidur pas menyusu. Maybe letih sebab kena enject dan mengantuk lepas makan ubat



Danish Setahun 6 Bulan

21.04.2014

Hari ini Danish Setahun 6 Bulan. Nak kena enject. Jap lagi nak bawa danish pergi Klinik Kesihatan. Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan Danish tak meragam. Danish masih lagi menyusu susu ibu. Sekarang direct feed je sebab Dilla tak bekerja



Gambar masa di tadika kakak Qistina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails