MEH BALAS MEMBALAS KLIK...

PEMINAT DILAZ FAMILY

Sabtu, 19 April 2014

Sedap yer Aiskrim ni

Bukan main seronok dia dapat makan aiskrim. Papa dan Mama nak mengamuk tak bagi. Pertama kali dapat makan aiskrim pegang sendiri. Bukan main besar lagi aiskrim dia kan. Comot jangan cakaplah. Biarkanlah sesekali tak pe.


Si Danish bulat makan aiskrim

Bila ambil gambar Danish makan aiskrim ni teringat dulu kakak Danish, Qistina. Masa tu Qistina hanya makan mini aiskrim dan umur dia masa tu baru 11 bulan. Danish sekarang 1 tahun 6 bulan. Meh tengok gambar Qistina masa tu

 
Bulat juga Qistina ni..Mata tak tahan

Nama pun adik-beradik memang sama kan. Pantang berjumpa pasti bergaduh. Tak kakak kacau adik, adik kacau kakak. Inilah rezeki paling bernilai buat Dilla sekeluarga. Permata hatiku


Jumaat, 18 April 2014

Sambutan Hari Lahir Qistina

Alhamdulillah dapat juga tunaikan hajat Qistina nak buat majlis sambutan hari lahir di Tadikanya. Tahun lepas nak buat Qistina ada kat kampung (Dilla beri dia cuti selama 2 bulan..sebab outstation kat Johor masa tu). Jadi tahun ni Qistina minta buat majlis tu. Lagipun tahun depan dah masuk sekolah rendah. Mana ada orang buat kat sekolah kan. Mesti buat kat rumah. In shaa Allah lepas ni ada rezeki Mama buat besar-besaran yer sayang.

Tapi yang sedih, Dilla tak dapat nak snap banyak gambar kenangan buat Qistina. Hanya dapat ambil gambar beberapa keping jer sebab Danish nak berdukung masa tu. Ini jelah yang dapat diambil. Gambar tiup lilin teacher Qistina ada ambil, lupa nak minta.

 
Goodies untuk kawan-kawan dan teacher



 
Ini kek Qistina..nampak simple tapi sedap. Semua suka


 
Qistina dan kawan baiknya Fifi...


Papa kata Qistina dah muka macam anak Cina. Danish bila tengok gambar kakak dia bukan main melonjak-lonjak suka. Pandai pulak tu. Majlis tu simple je, saje suka-suka. Bak kata Qistina, "Saje seronok-seronok Mama". Lepas ni turn Papa, Mama dan adik Danish pula


 

BE dah dikreditkan

Salam Jumaat

Jumaat penghulu segala hari dan banyakkan bersedekah serta membuat kebaikan. Alhamdulillah masih lagi bernafas di bumi Allah ni. Cuaca pagi ni pun mendung je dan hujan pun sudah turun membasahi bumi. Sejuk sikit. Walaupun bersedih sebab Buffered Earning (BE) dah dikreditkan tapi Dilla bersyukur masih ada 1 lagi BE yang masih berjoget-joget di Blog Dilaz Family. Harap BE tu kekal lebih lama dan Encik Nuffnang beri BE yang baru sebagai pengganti. 

Jangan cepat putus asa walau BE tak de lagi. Keep posting new entri....Betul tak? 

p/s; Semoga dapat BE baru lagi..In shaa Allah
  

Khamis, 17 April 2014

Qistina 6 Tahun

Alhamdulillah.

Hari ini 17 April 2014 genap umur Nur Qistina 6 Tahun. Cepat je masa berlalu. Rasa macam baru saje lahirkan Qistina. Tahun depan dah mula sekolah rendah. Si kakak yang rajin dan sayang adik.

Selamat Hari Lahir Qistina

Semoga sayang dipanjangkan umur dan sentiasa dimurahkan rezeki Allah. Mama sayang Qistina.





Jap lagi nak buat besday party kat Tadika Qistina. Semoga dipermudahkan urusan dan berjalan dengan lancar. Amin.

 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Selasa, 15 April 2014

Dah tak takut dah

Apa yang dah tak takut dah tu?? hehehehe.. Danish lah, dulu takut kalau nak naikkan motor ni. Sekarang tak lagi. Tapi kalau motor ni hidupkan enjin, Danish takut sebab bunyi motor ni kuat. Hati kecik anak Mama ni. tengok ni eksen siap lepas tangan tak nak pegang.


 

Danish dah suka ambil gambar. Yang tak tahan tu lepas ambil gambar mesti nak tengok gambar tu. Kelakar betul. Kekadang tak sempat lagi nak snap dia dah nak tengok. Habis tak jadi gambar tu. Banyak gambar Danish dan Qistina yang Dilla dah snap tapi lum sempa nak cuci. Ingat na buat sekali Photobook tapi tak tahu nak edit dan pakej yang berpatutan.


Balik kampung dan Johor Premium Outlet

Sabtu lepas Dilla balik kampung jap, jenguk Abah sebab Abah bagitahu dia kurang sihat.  Lagi satu Abah rindu pada cucu-cucunya sebab lama tak jumpa kan. Seronok Abah lihat Dilla sekeluarga balik kampung dan terkejut dia. Mana tak terkejut, Dilla tak bagitahu pun nak balik saje buat surprise. Qistina memang seronok kalau balik kampung. Danish pun seronok. Danish dah mula kenal keluarganya. Bila Atuk panggil, cepat dia datang, salam dan cium pipi. Bijak si kenit ni. Malam bukan main lewat tido. Selalu pukul 9 malam dah tido, masa kat kampung kul 12 malam baru nak tido. Dia pusing satu rumah memantau apa yang boleh dibuat main. hihihihihi

Lupa lak Ahad Johor kerja. Abah pergi kerja kami pun bertolak balik ke Melaka. Pada mulanya nak singgah rumah Adik nak tengok Anak dia (baru pas bersalin) tapi dia tak de lak kat rumah. Pastu My Love kata, jom kita pergi Johor Premium Outlet. Dilla apa lagi kata jom. Padahal tak de duit pun. Jadi kami just window shopping je. Memang rambang mata kalau shopping kat sana. Dah lah macam-macam ada pastu sale sehingga 70% . Next time nak terjah lagi dan shopping puas-puas. Dilla aim kasut, jeans dan perfume. Danish masuk kedai kasut Puma geram tengok kasut dan melalak tak nak kuar kedai. Kecik-kecik dah pandai. Tak pelah Danish, next time kita shopping ye.



Melaka Bandaraya Bersejarah

Selamat pagi semua

Hari ini Hari Melaka Bandaraya Bersejarah. Jika sebelum ni ada sambutan PESTA GENDANG, Tapi tahun ni tak de. Baik juga sebab ingat lagi 2 tahun lepas masa pergi tengok Pesta Gendang tu. Tetiba hujan turun dengan lebat dan angin kuat sangat sampai ada khemah yang tercabut. Takut sangat masa tu. Kitaorang pergi jap je. Bunga api dibakar awal sikit sebelum kul 12 (masa tu ujan dah reda sikit). Dilla pergi situ pun bukan apa nak tengok bunga api secara dekat.


SELAMAT HARI MELAKA


 
kota a famosa




 
 muzium istana kesultanan melaka


P/S; Ingat nak pergi Zoo, My Love kerja lak...pergi hujung minggu jelah
 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails