MEH BALAS MEMBALAS KLIK...

PEMINAT DILAZ FAMILY

Isnin, 28 Julai 2014

Selamat Hari Raya 2014

Dilla sekeluarga nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin kepada semua follower dan pembaca Blog Dilaz Family serta semua umat Islam di seluruh dunia. Hati-hati ketika memandu dan ketika berhari raya. Makan pun kena jaga tau. Jangan makan sampai tak ingat dunia lagi-lagi yang ada penyakit. Kawal sikit nafsu makan agar kita sentiasa gembira bersama tersayang.

Tahun ni raya pertama di kampung Dilla di Pontian, Johor. Tapi sedih adik bongsu Dilla tak dapat cuti raya lagi macam tahun lepas. Tak dapat berkumpul ramai-ramai. Tahun ni bertambah lagi ahli keluarga Encik Suardi Jasmin dengan kehadiran cucu lelaki dari anak ketiga (Amyrul Arshad). Seronok tak sabar nak jumpa anak buah Dilla ni. Qistina dan Danish pun seronok beraya di kampung. Tema kami tahun ni...Coklat + Merah.. Tema last minit. Tahun depan In shaa Allah kami sekeluarga sedondon.
 




Selamat Hari Raya semua

Sabtu, 26 Julai 2014

Jom Balik Kampung

Hari ni Dilla nak balik kampung..Jom balik kampung. Qistina paling excited dan tak sabar nak sampai kampung. Semoga perjalanan kami dipermudahkan dan selamat sampai di kampung. Amin. Kepada kawan-kawan yang dalam perjalanan balik ke kampung tu, Hati-hati memandu juga.

 

Jumaat, 25 Julai 2014

Untuk kami berdua

Tadi cerita tentang baju raya anak-anak. Kali ni nak up entri baju untuk kami berdua. Tak delah banyak cuma sorang sehelai je. Murah je pun beli di Pakson Sale di MITC Melaka. Tak pelah kan janji ada gak untuk kami. Dilla tak nak tapi My Love beria nak belikan, jadi amik lah sehelai.

Yang ni baju kemeja lengan panjang untuk My Love. My Love kata dah macam Razin (dalam drama Kerana Terpaksa Aku Relakan). Dilla blur blur jap. Rupanya kan dalam cerita tu dia pakai kemeje lengan panjang dan jeans. My Love ni tak bape suka seluar slack lebih kepada Jeans. Inilah dia baju kemeja tu

Kemeja My Love

Dan yang ni blouse untuk Dilla


blouse Dilla
haaaa itu jelah untuk kami berdua. Lain kali boleh beli lagi.

Baju raya anak-anak

Salam Jumaat (Jumaat terakhir di bulan Ramadhan) dan Salam 27 Ramadhan. Sekejap je masa berlalu dan tak lama lagi nak raya. Tahun ni Dilla sekeluarga lebih bersederhana. Dilla dan My Love tak de beli baju kurung dan baju Melayu. Hanya pakai yang ada. Cuma kami belikan untuk anak-anak. Yang lain banyak MIL belikan untuk cucu-cucunya. Alhamdulillah ada rezeki anak-anak. Lagi pun ada baju yang masih elok dan belum di pakai. Ini je lah baju raya anak-anak Dilla


baju gaun Qistina

dan

t-shirt dan seluar Qistina

Suka sangat pakai baju lelaki


yang ini Danish lak



 kemeja dan seluar jeans

Itu semua MIL yang belikan. My Love belikan anak-anak baju kurung dan baju Melayu. Baju kurung Qistina dan Baju melayu Danish, Dilla lupa nak snap lak. Tak pe nanti snap di hari raya je.hehehehe. Ini je lah baju raya anak-anak. Lebih bersederhana tahun ni. Cuma niat kami tahun ni nak beraya bersama keluarga dan jumpa sanak saudara. Paling tak sabar nak makan ketupat rendang. Tapi tahun ni tak dapat nak merasa rendang dan kuah kacang MIL..

 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails