PEMINAT DILAZ FAMILY

Pages - Menu

15/07/11

Rasa hati dan perasaan

Indahnya Dunia,
Jika kita impikan sesuatu, pasti akan dapat dan tercapai. Tiada yang menganggu hidup kita dari segi mental ataupun fizikal. Kita akan berusaha sedaya upaya jika kita mahukan sesuatu, tidak kira apa rintangan yang akan dilalui. Apa saja akan ditempuh.

Sayang,
Apa akan terjadi jika kita terlalu sayangkan seseorang tetapi seseorang itu tidak mengetahuinya dan tidak memahami perasaan kita. Adakah patut kita beritahu dia atau kita hanya berdiam diri sahaja? Perlukah berkata-kata atau hanya menunjukkan dengan bahasa tubuh sahaja? Apa perlu dilakukan.

Wang,
Begitu penting dalam kehidupan duniawi sekarang. Segala-galanya perlukan duit. Nak masuk tandas awam pun kena duit. Tiada duit, susahlah hidup. Zaman sekarang dan zaman dulu jauh berbeza.

Kerja,
Tiada kerja, tiadalah duit. Kenapa susah sangat nak dapat kerja zaman sekarang nie? Adakah kerana peredaran zaman yang terlalu maju atau kerana kelemahan seseorang itu? Apa yang perlu dilakukan?

ALLAH,
Hanya pada ALLAH, tempat meluahkan segala-galanya. Dari perasaan sedih, duka, gembira dan juga memohon pertolongan. Hanya pada ALLAH ku memohon agar semuanya berjalan dengan lancar dan ku memohon agar dimurahkan rezeki ku.
Meh VOTE Qistina...ada lucky draw, KLIK SINI

2 ulasan:

ch@ berkata...

tabah hati ye dilaz. itula cabaran masa kini.

dilazfamily berkata...

terima kasih cha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails