PEMINAT DILAZ FAMILY

Pages - Menu

28/01/11

ROMANTIK

Saya nak kongsi ilmu pada rakan2 semua

Kasih sayang.....lelaki....wanita.....Romantik.....

Semua ini tidak dapat lari dan saling berkaitan antara satu sama lain. Bila sebut tentang kasih sayang, pasti akan dikaitkan dengan sifat romantik. 
Romantik yang dimaksudkan adalah seperti sifat penyayang, pandai mengambil hati, dan mengambil berat terhadap pasangannya (dalam erti kata lain memahami dan peka dengan keinginan pasangan mereka).

Sifat romantik dianggap sebagai lambang kasih sayang oleh golongan wanita. Wanita sukakan sesuatu yang berkaitan dengan romantisme seperti filem2 romantis, novel2 cinta disebabkan ini semua ada elemen2 romantis di dalamnya. Mereka akan membayangkan berada di situasi tersebut. Tetapi tidak semua lelaki mempunyai sifat romantik kerana mereka mengandaikan aspek logik berbanding emosi perasaan. Namun ada juga, yang terlalu bersifat romantik. 

Sebenarnya, tidak sukar untuk menjadi seseorang yang romantik buat pasangannya. Hanya menunjukan sikap prihatin dengan sesuatu yang berlaku kepada pasangannya itu sudah mencukupi. Contohnya;- perlu ingat tarikh2 keramat ketika bersama dan sentiasa membantu pasangan ketika mereka menghadapi masalah. Itu sahaja. Tapi, lagi romantik jika diiringi dengan hadiah kejutan. Sungguh menarik kan?

P/S : Lama tak dapat surprise dari MY LOVE sebab selalu surprise tak jadi sebab dapat agak 

1 ulasan:

deqlis berkata...

hehe..deqlis pun selalu leh agak surprise hb..last2 jadik tak surprise lerr... nie nk dekat my birth nie..so mak tgk sejauhmana dia kata nak buat surprise..hihi,..tgk jer nanti jadik ker tak hehe..:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails