PEMINAT DILAZ FAMILY

Pages - Menu

26/05/14

Kenapa Shaklee

Kenapa Shaklee....Kenapa bila kata buat bisnes MLM mesti orang kutuk dan mengata??? Mungkin mereka tak tahu cara marketing atau pernah ditipu beli barang beribu-ribu semasa buat MLM. Atau buat-buat tak jadi dan tak berjaya.Arwah mak Dilla dulu pernah join MLM gak seperti Zulian dan Amway. Malam-malam dan weekend selalu ada meting dan kena pergi rumah ke rumah untuk jual produk tersebut. Kekadang tu pernah bawa Dilla dan adik-adik sekali sebab masa tu nak keluar jalan-jalan pastu customer call emak nak beli barang. Emak buat MLM ni hanya sebagai part-time untuk bantu tingkatkan ekonomi keluarga.

Dilla ada ikut minat emak ni. Sebelum join Shaklee saya ada juga join Zulian. Pernah gak pergi meting malam-malam, anak kena tinggal (masa tu Qistina kecil lagi). Paling tak suka kena jumpa orang sana sini promote barang tu dan kena paksa cari orang bawah (downline tau). Oleh sebab tak de minat yang mendalam dalam Zulian, Dilla stop buat. Sekarang Dilla pilih Shaklee. Kenapa Shaklee?Shaklee ni lain dari yang lain. Dilla bertuah sebab dapat join Shaklee di bawah Group Jutawan Shaklee. Dalam group ini bukan hanya bantu dalam ilmu marketing malah mengajar ilmu kerohanian (banyakkan menjemput rezeki). Paling penting ia ada Mentor yang akan ajar kita dari "Zero to Hero". Kita tak perlu pergi ke rumah-rumah dan meting tengah-tengah malam. Shaklee ni hujung jari je. Semuanya online...dari nak daftar new member, belian hingga ke coaching. Rugi yer siapa tak join dan melengah-lengah nak join Shaklee ni.

Jadi ahli Shaklee ni macam juga jadi ahli kat Jusco, Tesco, Watson ataupun Bonuslink. Bila kita beli barang akan dapat point. Cukup point kita boleh redeem hadiah atau Voucher. Betul tak? Haaaa macam tu gak Shaklee. Setiap barang ada point sendiri (tapi Shaklee panggil uv). Bila uv cukup layak dapat Cash Bonus. uv tak carry forward dan cash bonus dari 5%-21% tau. Walaupun permulaan dapat dalam RM 30 kena bersyukur. Siapa yang nak bagi RM 30 tu percuma kan. Nak bonus banyak, kena usaha lebih. Kejayaan tak datang bergolek macam bola.


Dilla nak bantu lebih ramai orang sihat dan bantu lebih ramai orang tingkatkan ekonomi keluarga mereka. Dilla percaya satu hari nanti Dilla akan berjaya di dalam Shaklee. Jom ramai-ramai join Shaklee dan bantu lebih ramai orang. 9/10 rezeki itu datang dari berniaga dan rezeki itu milik Allah


Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails