PEMINAT DILAZ FAMILY

Pages - Menu

17/11/12

Pertama kali pumping

Salam semua

Dalam berpantang nie susah gak nak update Blog. Bile on komputer je, Danish mulalah melalak. Bukan apa nak Mama dia ada dekat ngan dia je. Nasib baik belum kerja, kalau dah nak kerja susah gak kan. Sekarang nie Dilaz nak belajar dan jadi Mama yang menyusukan anak sepenuhnya. Jadi kena tahu banyak lagi ilmu tentang Breastfeed ni. Ini hasil pertama pumping menggunakan teknik Tandem Pumping (sebelah direct..sebelah lagi pump).


Kekok gak, tapi cubaan yang baik. Dapatlah 2oz. Sikit je kan. Susu Dilaz cairlah. Mungkin kurang makan makanan berkhasiat kot. Ada info yang nak share ngan Dilaz tak tentang Breastfeed nie?
 

2 ulasan:

ch@ berkata...

susu cair, makan kurma dila. nnt pekatkan susu. tapi bb mmg ok je mnm susu tu, 2oz tu size perut dia la. sbb sng hadam.

Puncak Sakti berkata...

susu uyun pon awal2 cair gak.. bila dah lama pump baru pekat..
lagipon susukan ada 2bahagian.. foremilk n hindmilk.. baby kenyang kalo dpt minum hindmilk..
lagi 1 boleh cam dr warna berak baby.. kalau kuning tue ok.. kalau hijau maknanya baby byk minum foremilk..
uyun pon belajar kat KIM..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails