PEMINAT DILAZ FAMILY

Pages - Menu

18/10/21

Journey Kak FS #1

Nak grow lain dugaannya.
Nak berjaya lain cabarannya.
Nak sampai ke puncak lain prosesnya.
Tengoklah tangan kecik tu, bukan main genggam sebab geram tak dapat nak duduk depan. 



Semua ada cerita suka duka yang kita akan lalui dan kena tempuh walau tak siapa yang faham. Orang lihat disisi senang tak lihat sisi nangis kita. Biarlah tu semua adat berniaga sebab ini pilihan kita.

Jemput follow Telegram👇
https://t.me/kakfs
(Fadilah Suardi Channel)

7/08/21

Rumah pertama Kak FS

Bila rajin nak menaip maka bukalah draft tengok apa yang belum dipostingkan. Ingat dah cerita bab ni rupanya belum. Kadang kala kita tak sedar sebenarnya dalam kehidupan kita, kita dah buat affirmation dan dah create impian. Contohnya nak ada rumah sendiri. 

Dulu muda takde impian besar, cuma nak ada dulu rumah sendiri bila dah bekerja. Alhamdulillah masa Kak FS kerja Guardian dapatla beli rumah pertama pada hujung tahun 2008 guna payslip Guardian ni. Rezeki anak pertama masa tu dipermudahkan semua urusan pembelian rumah. 

Payslip Guardian


Walaupun hanya rumah teres comel ni, dia punya kepuasan tu sangat best masa baru mula-mula dapat kunci rumah. Yelah first sebab dapat beli hasil dari kita bekerja, second ada privacy sendiri dan semestinya dapat tengok anak-anak membesar dalam rumah tu. Alhamdulillah kami masih lagi dapat berteduh dalam rumah kecil ni syukur.

Rumah pertama



Kak FS ada impian besar nak ada rumah yang lebih selesa untuk kami sekeluarga sebab tu Kak FS tak pernah putus asa untuk capai impian itu. Walau kadang kala Kak FS down tapi Kak FS akan cepat bangkit sebab big why Kak FS menjadi push factor utama supaya Kak FS move on. 

Selalu Kita dengar rezekii kita tak sama kan. Yes it's true 😊. Korang buat buat terus buat je apa yang korang lakukan sekarang supaya semua impian korang tercapai. Lihat kejayaan orang dari sudut positif jangan lihat dengan perasaan dengki. Dan selalu lah buat pembandingan atas perubahan diri sendiri bukan bandingkan dengan orang lain.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails