PEMINAT DILAZ FAMILY

Pages - Menu

31/03/16

Syukurlah

Copy paste dari group Whatsapp

Saya ada RM 1, awak ada RM 1. Kalau kita tukar suka sama suka RM 1 itu, kita masih lagi ada RM 1 masing-masing..

Tapi, kalau saya ada 1 ilmu dan awak 1 ilmu, kemudian kita betukar-tukar ilmu itu, masing-masing akan ada 2 ilmu..

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Seorg budak prempuan bersujud ketika lihat ais krim. Maka org tnya kpd dia: kenapa sujud? Dia pun jwb: mak saya bila dia gembira dia akan sujud tanda syukur pd Ilahi. 
Perelokkanlah didikan ke atas anak²mu. 

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Seorang lelaki membaiki penghawa dingin masjid kemudian dia tolak upah yg diberi dan berkata: mak saya berpesan supya tidak ambil upah kerja utk masjid. 
Org2 kagum dgn mak dia dan saya kagum dgn kebaikannya. 

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Seorg org yg soleh ditanya mengapa pergi ke masjid sblum azan.  Dia jawab: azan utk pringatan kpd org2 yg lalai/lagho/ralik. Dan saya berharap aku tak tergolong dlm klgn mereka!! ( kita mohon dgn Allah akn kesejahteraan, keselamatn dunia akhirat)

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Aku tnya dia knapa kamu sentiasa tamak minum air di masjid padahal air tu di rumah kamu pun ada?!!
Dia jwb: supaya org yg letak air di masjid diberi ganjaran. 

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Bilamana sampai  kpd kamu gosip2 ttg sseorg drpd mereka maka biarlah gosip tu terhenti stakat kamu shj. Dan klau betul terjadi berita tu berhenti stakat kamu shj, brmakna kmu tlah dpt phala tutup aib org. Barangsiapa yg tutup aib mna2 muslim, Allah akn tutup juga aib dia. 

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

3 doa yg wajar kmu ingt utk dibaca semasa sujud2 kamu:-
1. Ya Allah, aku mohon dgn Mu pengakhiran yg baik. 
2. Ya Allah, kurnialah kpd ku taubat nasuha sblum aku mati. 
3. Wahai Allah yg membolakbalikkan hati, tetapkanlah hatiku atas agamaMu. 
(Tnpa sbrang pengkhususan)

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com 

Sehinggakan bila kamu berniat utk sebarkan ucapan ini, meniatkn shj tu pun dh dikira sbg kbaikan. Moga2 dengannya Allah melepaskan kesusahan drpd kesusahan2 di dunia dan akhirat.

Pringatn: Buatlah baik walau sekecil kecilnya...

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60


16/03/16

Rugi RM40

Dah lama peram entri ni..sebenarnya Dilla frust sikit sebab rugi RM 40...voucher kfc/starbuck ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡. Itu namanya bukan rezeki kan. Kita kena redha, Allah nak beri rezeki lebih baik kan. Tak dapat nak redeem sebab habis dan customer service tu suh datang petang sikit. My Love malas nak datang semula sebab jauh ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ

Voucher kfc/starbuck

Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com

Takpelah..semoga lebih dimurahkan rezeki Allah. 

Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

2/03/16

Wordless Wednesday #42

Sarapan ala barat


Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com 

Big Breakfast McDonald's

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

1/03/16

Koleksi Lego Anak

Anak bila nampak mainan mesti nak kan. Samalah cam Qistina dan Danish pantang nampak. Mama nak beri customer free gift mereka pun sibuk nak gak lego tu.

Koleksi lego

Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com

Itulah hasil tangkapan mereka. Nak buat koleksi katanya. Tapi kita tengoklah sampai bila boleh bertahan. Emmm.

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

Selamat Datang Mac

Alhamdulillah... Hari ini bermula hari baru di bulan baru.



Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com 

Semoga dipermudahkan urusan semuanya dan impian di bulan ini tercapai dengan izinNya. Aamiin InsyaAllah

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails