PEMINAT DILAZ FAMILY

Pages - Menu

26/02/16

Mutiara Kata #2

Bila Allah cepat makbulkan doamu,
Maka Dia menyayangimu.
Bila Dia lambat makbulkan doamu,
Maka Dia ingin mengujimu.
 Bila Dia tak makbulkan doamu, 
Maka Dia merancang sesuatu yang lebih baik buatmu.
Oleh itu, bersangka baiklah dalam apa jua keadaan,
Kerana kasih sayang Allah itu mendahului kemurkaanNya..

Mutiara kata

Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com 

Sentiasalah bersangka baik dan percaya kepada Rezeki Allah

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

25/02/16

Jurufoto cilik

Budak zaman sekarang lebih advance dari budak zaman dulu kan. Dapat smartphone atau Tab pasti pandai explore. Macam Danish ni. Pandai download game sendiri dan tahu cara main game. Ambil gambar pun pandai tau. Entah apa-apa gambar diambilnya. Inilah jurufoto cilik Dilla

Jurufoto cilik.... Danish

Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com 

Tengoklah gaya Danish tu, bukan main lagi kan. Entah apa dia ambil gambar kan. Tapi yang geramnya dah ambil gambar banyak-banyak Danish pergi buang lak gambar tu. Aduiii aiii anak. Macam-macam ragam kan.

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

Selamat Bertunang

Ahad lepas (21/2/16) adik My Love (adik ipar Dilla) selamat bergelar tunangan orang. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. 

Sebahagian hantaran dari pihak perempuan

Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com


Hantaran dari pihak lelaki

Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60


Selamat Bertunang

Tahniah Hamzah dan Ain. Semoga ikatan pertunangan ini kekal hingga ke jinjang perlamin. Aamiin InsyaAllah.



Good Morning

Assalammualaikum
Selamat Pagi
Good Morning



Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com

Semoga hari ini lebih ceria dan dimurahkan rezeki Allah ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

24/02/16

Shopping Kaki

Sunyi sepi Blog ni tanpa CPUV baru. Alhamdulillah baru dapat 3 CPUV dari Shopping Kaki. Apa tu?? Nak tahu kenalah klik bila ia keluar di sini ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Buffered Earning

Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com 

Terima kasih Nuffnang. Baru nak merajuk tau. Dapat ni tak jadi nak merajuk jap. Bagilah CPUV banyak-banyak. Geram nak Cash Out ni, lama nah tak dapat cash out. Terima kasih semua.

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

BE ke 1,2 dan 3 untuk Februari
BE ke 4, 5 dan 6 untuk Tahun 2016

19/02/16

Menang DIY Warna Pasir

Alhamdulillah rezeki pertama dari rakan Blogger untuk Tahun 2016. Tahniah kepada semua pemenang. Keputusan pemenang DI SINI


Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com 

Last minute join dan tak sangka ada rezeki menang. Zarina aka Intan Berlian ni rajin tau anjurkan Mini Giveaway setiap bulan. Dilla je kekadang miss nak join. Kebetulan haritu blogwalking tu Join terus. Terima kasih Intan Berlian. Semoga sentiasa dimurahkan rezeki Allah dan bahagia selalu bersama keluarga tercinta.

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

12/02/16

Kini milikku

Kereta ini kini milikku bukan lagi milik bank. Banyak kenangan dengan kereta ini. Dari zaman bercinta sehingga kini. Alhamdulillah selesai pinjaman di bank.

Proton saga 

Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com 

Kereta ini mulanya milik MIL Dilla. Oleh kerana pada masa tu MIL nak beli kereta Proton Saga baru, My Love nak refinance kereta tu. Kami mula refinance tahun 2008. Kiranya ini rezeki pertama selepas lahir Qistina. Syukur kepada Allah semuanya berjalan dengan lancar. Inilah kereta pertama keluarga kami.

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

11/02/16

Kenangan Terindah zaman kanak-kanak

Lama gambar ni dalam draft, jadi hari ni kita up entri. Gambar ni ehsan dari rakan facebook dan Dilla nak share di sini. Zaman kanak-kanak dulu lebih seronok dan banyak kenangan Terindah kan. Dulu mana ada gadget macam sekarang. Nak ambil gambar pun guna kodak kan. Pastu kena cuci baru dapat tengok gambar. 

Ini semua Dilla pernah buat dan ingat sampai sekarang.

Kad nama

 Pergi tempah banyak-banyak pastu beri pada kawan-kawan. Macam-macam design ada.


Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com 

Belon getah

Belon getah ni paling best. Balik je sekolah mesti singgah satu kedai Cina ni sebab nak beli belon tu. Beli banyak sebab sikit tak puas main.


Gelang getah

Gelang getah ni pun pernah pakai. Warna warni kain perca. Ada kawan tu siap buat bisnes. Amik tempahan pastu mak dia tolong buatkan. Agak2 kalau dijual sekarang ni ada yang nak beli tak? 

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60


Buku biodata

Buku biodata paling win. Siap tulis makan dan minuman kegemaran. Ada tu siap tulis ciri lelaki idaman. Dilla ada simpan lagi buku biodata ni, tapi di kampung. Buku biodata ni biasanya bagi masa akhir tahun kan. Tukar-tukar buku ngan kawan. 

Seronok kan zaman kanak-kanak dulu dari sekarang. Rindu zaman tu.

10/02/16

Ole-ole dari Langkawi

Rezeki Qistina dapat ole-ole dari Langkawi. Kawan baik Qistina (Falisha) beri ini kepada Qistina. Dia beli masa bercuti di Langkawi. Comel sangat penanda buku tu. 

Penanda buku

Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com

Terima kasih Falisha sebab ingat Qistina walau pergi bercuti. Inilah dinamakan teman sejati. InsyaAllah nanti Qistina bercuti Qistina beli ole-ole untuk Falisha lak.

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

De'Xandra Inspired Perfumes

"The Best Fragrance Is De'Xandra"....itu slogam De'Xandra Inspired Perfumes. De'Xandra ialah Perfume EDP yang TAHAN LEBIH LAMA setanding Original. Mudah dibawa semasa TRAVEL kerana saiznya yang comel 35 ml dan boleh dibawa SOLAT. 

De'Xandra Perfume

Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com 

De'Xandra Perfume for HER ada 32 bauan manakala for HIM ada 20 bauan. Ia menepati citarasa dan permintaan rakyat Malaysia. Dengan Harga Mampu milik, anda dapat bertukar wangian setiap masa mahupun setiap hari.

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

Baru nak mencuba dan tak tahu mana yang sesuai untuk korang, boleh wasap Dilla 0197270181. Dilla akan bantu ikut citarasa korang. Dah cuba pasti nak lagi dan lagi. Jom mewangi bersama De'Xandra Perfume.

9/02/16

Petronas Giftcard

Alhamdulillah rezeki Chinese New Year, Dilla dapat Petronas Giftcard RM 30. Dilla langgan plan bulanan Xpax pastu dapat sms minta redeem Petronas Giftcard di Celcom Blue. Dengan pantas ajak My Love pergi redeem kad tu.

Petronas Giftcard

Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com 

Dah dapat pun kad tu dan boleh terus guna. Boleh reload bila dah habis. Kad ni ala-ala debit kad la memang best. Terima kasih Celcom dan Petronas.

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

Kemenangan ke-3 tahun 2016

8/02/16

Weeding Adik

Alhamdulillah selesai weeding adik di Johor. Ramai orang datang dan majlis berjalan dengan lancar. Cuci mata ngan gambar je ye...

Majlis perkahwinan adik bongsu

Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com

Pelamin ala ala snow

Hantaran pengantin dari perempuan

Kakak pengatin dan pengantin

Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

Sedih sebenarnya tak dapat ambil gambar banyak. Sibuk sikit masa majlis. Ada sikit je untuk kenangan. Nak banyak tengok album pengantin nanti. Tak sabar nak tengok.

4/02/16

GIVEAWAY MBO CINEMA VOUCHER

Dilla join Giveaway ni. Semoga ada rezeki anak2 nak tengok movie nanti. Amin InsyaAllah.


Jom shopping baju muslimah dan jubah SweetMuslimah.com 

Jom join... Nak join Klik sini

Syarat penyertaan:
 1) Follow blog arwendanish.blogspot.com 
2) LIKE page @projekbloggerutara 
3) Follow IG: el_darwena 
4) Follow IG: @projekbloggerutara 
5) Copy & Paste Entry ini & PUBLISH ke Blog korang 
6) Komen & masukkan link entry korang di sini 
7) 5 Pemenang akan diumumkan 
Tarikh tutup penyertaan pada 10/2/16

Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

2/02/16

Baru nak update

Assalammualaikum semua

Baru nak update cerita perkahwinan adik bongsu Dilla (Cheah). Majlis tahun lepas pada  bulan November. Dilla ada buat entri jemputan ke majlis Di sini. Sepanjang majlis Dilla tak banyak amik gambar. Selalu camtu tak dapat nak snap gambar untuk diabadikan di sini. Tapi adalah gambar sikit-sikit untuk kenangan. Jom cuci mata.

Gambar-gambar sebelum akad nikah

Kakak pengantin dan Anak Buah wefie ngan pengantin

 Hadiah menarik untuk tersayang 468 x 60

Along, Uda, Adik dan Akhmal

Ni selepas akad nikah

Dilaz Family bersama pasangan pengantin

Dan

Nyaie bersama cucu cicit


Alhamdulillah majlis akad nikah berjalan dengan lancar. Dah selamat jadi isteri orang ๐Ÿ˜Š.  

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails