PEMINAT DILAZ FAMILY

Pages - Menu

31/03/15

Whatsapp Call

Sekarang Whatsapp dah boleh call. Dilla baru je testing call dengan My Love. Terbaiklah. Tapi dia cam lambat sikit. Katanya FREE tapi tak taulah betul ke tak. Sebab Dilla guna bil, tak dapat nak tahu. Kawan-kawan dah cuba??





Lebih suka whatsapp dari yang lain. Jika betul FREE memang jimat dan berbaloi.


CPUV akhir Mac

Ya Allah syukur kepada Allah atas rezeki ini. Tadi check dapat lagi 2 CPUV akhir Mac. Ada juga yang dah credited sekejap je ia singgah di sini. Takpelah bagi kat orang lain lak kan. CPUV baru ni ialah Perfecto Crisp. Snek ni memang sedap dan keranggupannya terasa. Sedap..cubalah. Alhamdulillah rezeki CPUV tahun ni baik dari tahun sebelumnya. Makanya kena rajin-rajinlah update blog. Betul tak??? Kena kuatkan semangat untuk terus menulis di sini dan rajin berblogwalking.






Terima kasih Nuffnang dan Pengiklan. Love you all muuuaaahhh


BE ke 31 dan 32 untuk Mac
BE ke 54 dan 55 untuk Tahun 2015


Doa Hari Ini #17



Amin 

29/03/15

Turutan cinta

Cinta kepada Allah lebih bahagia dan kekal




Renungan dan peringatan bersama


28/03/15

Model cilik Yeo's

Danish ni paling suka minum air kotak. Air kotak Dutch Lady dan Yeo's pilihan hatinya. Setiap pagi minta Mama air coklat DUtch Lady. Nak tunggu kakak Qistina balik sekolah minta lak air kotak Yeo's. Emmmm tak bagi Danish buat kuak lentang tau. Baru 3 tahun dah pandai meragam. Kalau kat rumah kena marah merajuk masuk bilik. Papa kata cam pompuan je. Bila Dilla bagitau My Love, My Love kata manjakanlah anak tu. Bukan manja biàr dia minum sampai muak. Lama-lama tak nak dah. Meh tengok Model cilik Dilla ni. Mana tahu satu harinanti jadi model sungguh kan. 





Danish ngan air kotak Dutch Lady


dan






Model cilik Yeo's


27/03/15

Cicak Man 3

Tadi saje check akaun Nuffnang nak tengok bape dah Earning. Mula ye sedih sebab ada CPUV yang dah credited tapi bersyukur sebab digantikan dengan CPUV baru....Cicak Man 3. Alhamdulillah rezeki. Terima kasih Nuffnang dan Cicak Man 3. Dilla belum tengok lagi movie ni jadi takleh nak review. Kawan-kawan dah tengok ke? Best tak? 




Semoga akan bertambah banyak earning Dilla. InsyaAllah. Terima kasih semua singgah sini.

BE ke 28, 29 dan 30 untuk Mac
BE ke 51, 52 dan 53 untuk Tahun 2015


Salam Jumaat

Assalammualaikum. 

Semoga hari ini lebih baik dari semalam. Jom banyakkan berselawat dan Solat sunat Dhuha.







r

25/03/15

Redeem pertama 3D Puzzle Figurine Boboi Boy

Tadi pagi Dilla singgah di 7Eleven beli roti dan nak cukupkan setem Boboi Boy. Alhamdulillah dapat redeem toy tu. Sebelum nak redeem Dilla cakap pada adik cashier tu yang nak amik gambar toys display. Adik tu kata amikla. Apa lagi dengan pantas Dilla pun snap.






Cantik kan. Tapi sayang tak boleh pilih. Nasib la dapat apa sebab dia dalam kotak cam ni.





sekali buka dapat toy Fang. Sedih. Mesti Qistina tak suka. Danish tak kisah kot. Toy tu kena cantum sendiri. Nantila cantum. Pas siap Dilla up entri ye. Ni tengah kumpul setem lagi. Kalau boleh naklah dpt semua koleksi jika ada rezeki. 



24/03/15

Makan dalam tidur


Anak bertuah Dilla ni boleh dia makan dalam tidur. Mata tu nak tidur, mulut nak makan. Makanya jadilah macam ni. Macam-macamlah Danish ni. Selalu gak dia cam tu. Ada kekadang terpaksa korek makanan dalam mulut, takut tersedak. Biasa terjadi bila Danish dah terlalu mengantuk.







Ayat murah rezeki

Assalammualaikum semua.

Jom sama-sama kita amalkan ayat ini setiap hari dan mohon bersungguh-sungguh kepada Allah. InsyaAllah akan dimakbulkan doa anda









23/03/15

Minum Petang

Jemput minum petang. Dilla makan roti Gardenia Twiggies ni dengan Power Root Xlim perisa Coklat (nak habiskan stok haritu beli masuk peraduan). Simple je tapi sedap dan kenyang. Tekak tak bape nak terima nasi sejak demam ni. Nikmat sakit. Alhamdulillah
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kawan

Renungan bersama
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Cawan vs Gambar

Tak ingat dah up lum entri pasal cawan yang ada printed gambar kahwin Dilla. Tapi takpelah nak up gak entri hari ini. Cawan ni Dilla order kat Heartbeat. Kalau nak Order klik kat bawah tu. Dilla pilih cawan tu warna kuning, saje buat untuk kenangan. Kalau tak silap order cawan tu masa Anniversary 3 tahun lepas. Tahun ni tak tahu lagi apa surprise. Kumpul duit dulu. Dah cukup kita buat. InsyaAllah. Kat Heartbeat tu banyak hadiah cantik-cantik boleh kita beri pada tersayang. Pilih je nak design yang mana. Sekarang ni pun ada Diskaun tau. Jom shopping kat sana
Nak ORDER KLIK NI Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

22/03/15

CPUV 22 MAC

Rezeki Ahad. Blog Dilaz Family dapat lagi satu CPUV iaitu Colgate. Alhamdulillah walaupun satu besar maknanya di blog Dilla yang kecil ini. Terima kasih Nuffnang dan Colgate. Muaaahhh sikit. Terima kasih pada kawan-kawan juga yang sentiasa sudi singgah dan komen di sini. InsyaAllah Dilla akan singgah ke blog kawan-kawan semula.
BE ke 27 untuk MAC BE ke 50 untuk tahun 2015 Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kejarlah impian hingga capai

Salam Ahad Usahalah bersungguh-sungguh
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3D Puzzle Figurine Boboi Boy

Dilla sekarang tengah giat kumpul setem kat 7 Eleven untuk dapatkan 3D Puzzle Figurine Boboi Boy SuperHero Kita. Ada 8 toy tu iaitu Wind, Earth, Lightning, Water, Fire, Fang, Yaya dan Ochobot. Comel sangat.
Stiker ni dah lama mula sejak 10 Mac hingga 4 Mei 2015. Tarikh last redeem toy pada 11 Mei 2015. Setiap pembelian RM 6 akan dapat satu stiker dan extra stiker kalau beli parangan partner. Sikit je lagi Dilla nak redeem untuk satu toy Boboi Boy. Tak sabar rasanya.
Jom kumpul semua koleksi Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

21/03/15

Lama tapi berharga

Almari nilah...lama tapi berharga. Almari ni pemberian MIL Dilla. MIL Dilla baru buat kabinet kat dapur tu yang almari ni jadi hak milik Dilla. Alhamdulillah rezeki kan, baru ingat nak beli almari dah dapat almari. Jimat sikit duit. Boleh beli barang lain kan. Terima kasih MIL dan terima kasih Allah.
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Hai Melayu

Pedihnya sajak A. Samad Said ni ... HAI MELAYU.. Hai Melayu! rumahmu semua dibina indonesia, ekonomi pula dikuasai cina, golongan profesional semuanya india, warung makan pun, mamak dan siam yang berkuasa, warga bangla pula menjadi JaGa, orang Nepal yang menabur baja, orang pakistan usung karpet jaja merata, lalu melayu ada apa? harapkan ustaz, saling menyesat, harapkan hiburan, lagi best filem barat, harapkan bahasa, banyak telah bertukar kesat harapkan tulisan, jawi pun mereka hambat, harapkan tanah, banyak digadai kepada korporat! Hai melayu! masih mendabik menjadi tuan? sibuk mahu menjadi tuan, rupanya kerja kelas bawahan, ditipu mentah orang atasan, konon perjuangan ini untuk kalian! kerja sikit, sembang kencang, banyak rungut, sikit rancang, siapa tegur, dituduh lancang duduk warung, gigit kacang! Hai melayu! konon kau pantang dicabar, konon kau tangkas menyambar, tapi cuma indah khabar, rentakmu makin lama makin hambar kau melayu aku pun melayu, aku menulis bukan cemburu, aku mahu engkau tahu, kenapa melayu tak macam dulu..... Hai melayu! jari mu hebat bertutur di facebook alam maya, bila berdepan ekonomi semasa kau tidak ber daya, kau cuma tahu ber gaya, Hai melayu! kau melaung-laung di jalan raya, bagi tahu kepada dunia ini bumi aku yang punya, pada hakikat ia digadai kepada sepet yang kaya! Hai melayu! kerana hendak bergaya kau gadai pusaka, bila dah kaya kau jadi puaka, ini tandanya kau sudah derhaka! Hai melayu! sedarlah bangsa ku, buka lah minda mu, bersatulah bangsa ku, kerana malaya bukan lagi milik mu ! aku pun melayu, engkau pun melayu, bodoh sombong harus di tepis, riak,bongkak dan hasad dengki sesama bangsa harus guris, bersatulah melayu kerana agama, bangsa, moyang-moyang yang telah berjasa, kerana ini mungkin peluang akhir bangsaku untuk negara, berjasa dan berkuasa...... 😔 Renungan bersama COPY PASTE DARI GROUP WHATSAPP Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Terjumpa ni

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera Apa khabar? Dilla harap kawan-kawan semua sihat dan berbahagia selalu di samping tersayang. Alhamdulillah. Tadi Dilla nak delete apa yang tak patut dalam folder gallery memory card, pastu Dilla terjumpa gambar kat bawah ni. Gambar lama dan Dilla suka sangat. My Love yang ambilkan gambar tu pakai HP Blackberry je. Tapi latar belakang tu yang tak cantik. Emmmm. Gambar ni diambil kat luar Sunway Piramid. Gambar 4 tahun lepas. Muka tak banyak lagi jerawat dan kurus sikit. Sekarang ni badan ada naik sikit sebab stres. Dilla dalam proses nak shape body. Kalau boleh nak slim sebelum raya nanti. InsyaAllah.
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

19/03/15

CPUV Hari ini

Assalammualaikum semua. Hari ni dah hari Khamis. Jap je kan, tak lama lagi dah mula persekolahan. Qistina hari-hari kira cuti tinggal bape hari. Cuti sekolah ni Qistina duduk rumah nenek sebab nak tengok kartun kat saluran Astro katanya. Macam-macamla budak zaman sekarang ni. Dilla nak update CPUV Hari ini untuk Blog Dilaz Family. Alhamdulillah dapat 5 CPUV...2 dari IKEA-BED & BATH (March) dan 3 dari UMobile-Banner Ads. Terima kasih Nuffnang, IKEA dan UMobile. Rezeki anak-anak ni. Suka sangat. Semoga CPUV yang banyak ni dapat menjana income yang masyuk. Boleh Cash Out sebelum tengah tahun ni. Nak celebrate Anniversary bersama tersayang. Amin InsyaAllah. Terima kasih juga kepada kawan-kawan yang sudi blogwalking dan komen di sini. Tanpa korang sunyilah blog Dilaz Family. Muuuaaaahhhhh


BE ke 22, 23, 24, 25 dan 26 MAC BE ke 45, 46, 47, 48, dan 49 untuk Tahun 2015 

16/03/15

Layan Laila Isabella

Hari ni Dilla layan Movie Laila Isabella dengan My Love. Saje throwback 13 tahun dulu masa bercinta dengan My Love. Inilah movie pertama kitaorang tengok kat wayang. Sanggup beli CD sebagai kenangan masa depan. Jadi hari ni kita layan
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Update BE 13 Mac

Rezeki keluarga dan anak-anak. Blog Dilaz Family dapat lagi 6 BE pada 13 Mac lepas. 3 BE dari Physiogel-Ready for Any....dan 3 BE dari Digi Live. Terima kasih Nuffnang dan Pengiklan. Saya suka. Duduk sini lama-lama dan beri earning banyak-banyak tau. Alhamdulillah
i BE ke 16, 17, 18, 19, 20 dan 21 untuk Mac BE ke 39, 40, 41, 42, 43, dan 44 untuk Tahun 2015 Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14/03/15

Sample #8 dari Lactacyd

Rasa cam dah lama request nak sample Lactacyd ni. Tak ingat bulan bile,ingat tak dapat. Sekali semalam petang posmen hantar surat dari Lactacyd. Alhamdulillah banyak gak sample yang diberi walaupun kecil je. Bolehlah Dilla cuba nanti. Suka sangat
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

I can do it

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails