PEMINAT DILAZ FAMILY

Pages - Menu

28/02/11

GIVEAWAY - SAYA NAK HADIAH NIE

 STICKY MODE UNTIL 28 FEBRUARI 2011
Salam semua. 

Saya nak buat Giveaway sempena pembukaan BLOGSHOP DILAZ COLLECTION, hak milik persendirian Dilaz aka DILAZ FAMILY. Harap-harap dapat sambutan dari anda semua. Good Luck and Thank You.

GIVEAWAY - SAYA NAK HADIAH NIE
 GA bermula (23 JANUARI 2011- 28 FEBRUARI 2011)

Syarat penyertaan mudah sahaja. Sila lihat di bawah. 

SYARAT2x YER
1. Blogger dan ada alamat di Malaysia
2. Follow blog  ini, dan ini ( ADA 2 BLOG KENA FOLLOW TAU) 
3. Masukkan banner di atas di dalam entri dan sidebar uools serta link kan ke blog DILAZ FAMILY
4. Tag 2 orang kawan blogger (pastikan kawan itu tahu anda tag dia). Kalau lebih tag lagi baik
5. Tinggalkan url penyertaan uools dan alamat e-mail di ruangan komen di blog DILAZ FAMILY
 ITU SAJE SYARAT YER

Hadiah untuk pemenang GA :
HADIAH UTAMA : SATU SET DHIA PERFUME  
HADIAH SAGUHATI : 2 KAD CROSS-STITCH (UNTUK 2 PEMENANG BERTUAH)
dan
HADIAH untuk FOLLOWER BERTUAH : CROSS-STICH BERFRAME 
( UNTUK FOLLOWER KE-123 blog DILAZ FAMILY dan FOLLOWER KE-29 blog DILAZCOLLECTION)



SENARAI PESERTA GIVEAWAY SAYA NAK HADIAH NIE
SETAKAT 28/02/2011 kul 4 petang

  1. CUTE MUM
  2. eima
  3. eb ezrin2
  4. Myra Jay
  5. nanakimie
  6. fadzillah kamarudin
  7. azatiesayang
  8. nina zarina
  9. ch@
  10. zaiikulim
  11. Mama Zharfan
  12. Miza Yusof
  13. qard
  14. umiliza989
  15. kopok lekor
  16. MRS K
  17. cempakakuning
  18. taufidris
  19. Kakngah
  20. sakinah
  21. anin
  22. nurul hezrina
  23. miss l0vely
  24. ady-shariz
  25. erawatie
  26. Imanmom
  27. sarah
  28. inasepi
  29. juniza
  30. inahasan
  31. Ibu Ayra
  32. ayu selalu
  33. tiefazatie
  34. N@di@
  35. nadiah
  36. Syed &vamp; yuss
  37. greenviolet
  38. syakila
  39. Nana
  40. Ctnurkhijah
  41. Cik Puan Netty
  42. lurun nauzzi namzar
  43. tomato kering
  44. uNa
  45. Miss Mucuk!
  46. Nadratul
  47. Ayu Darwisya
  48. JaSSNaNi
  49. miera momo chan
  50. shieydah-shieda
  51. Nadiah Sidek
  52. fa10
  53. Someone....somewhere
  54. adianiez AIDA
  55. Ash Anas
  56. kak yong
  57. efipurpleshine
  58. cahaya pelangie
  59. ZyLa
  60. Zalina
  61. shera haifa
  62. anisahsofiah
  63. my shaizhar blog contest
  64. Jieda
  65. cheq nu'nu
  66. deqlis 
  67. kehelan 
  68. bambam 
  69. Huda 
  70. Nida 
  71. mellow 
  72. chococream
  73. Aisis
  74. jamie
  75. Mizz Farah
  76. alyaaboolat
  77. cik niza
  78. Nurul Izza
  79. cik puan hady
  80. aanie
  81. farhana
  82. mamatomel
  83. Mama Rayyan
  84. fadwa
  85. sofiaHB
  86. Rosilah
  87. amalina ali
  88. ika puk puk
  89. mariah_smile
  90. Mamawana 
  91. Miss Kira 
  92. Lya Mama Asya
  93. Cute Mummy
  94. Zanna
  95. Ogy
  96. Leen
  97. eda_ej
  98. NOOR FATIN
  99. Missz Garden
  100. izan cute
  101. hamizah yacub
  102. syatoza
NEW ENTRY ...PLZ SCROLL DOWN. TQ

UPDATE HADIAH GIVEAWAY

 NEW ENTRY ...SCROLL DOWN PLZ


Kawan2x dah join GA saya lum. Sesiapa yg lum join GA saya, jom lah join, masih sempat lagi nie. Okeylah.... Ini saya update hadiah untuk para pemenang GA. Pemenang akan dipilih oleh saya sendiri. RANDOM.ORG.

Meh usha hadiah2x tue.


 Ini adalah hadiah untuk PEMENANG UTAMA

 PEMENANG PEREMPUAN

atau


PEMENANG LELAKI



 Yang nie untuk follower ke-123 blog DILAZ FAMILY dan 
Follower ke -29 blog DILAZ COLLECTION



Dan 2 hadiah saguhati untuk 2 org pemenang






P/S : TAMBAHAN......ADA HADIAH UNTUK EARLY BIRD 

SETIAP HARI........

Inilah setiap hari.......

Mengosok baju kerja MY LOVE....
Basuh pinggan mangkuk....mestilah setiap hari tak kan tunggu sampai berkulat
Basuh baju dan jemur baju...basuh pakai tangan tau, tak de mesin basuh
Bukan jahit baju...tapi jahit cross-stitch.....hilangkan rasa boring
Kemas rumah...Sebab QISTINA selalu sepahkan rumah.....
Mop lantai....tak buat setiap hari, tapi setiap 2 hari sekali




Setiap bulan

Cuci keretalah....baru nampak kereta berkilat walaupun bukan kete baru 

P/S: Itulah saya lakukan selalu. Awak semua macam mana?

PESERTA GIVEAWAY SAYA NAK HADIAH NIE

 MEH TENGOK SENARAI PESERTA GIVEAWAY SAYA NAK HADIAH NIE
SETAKAT 28/02/2011

  1. CUTE MUM
  2. eima
  3. eb ezrin2
  4. Myra Jay
  5. nanakimie
  6. fadzillah kamarudin
  7. azatiesayang
  8. nina zarina
  9. ch@
  10. zaiikulim
  11. Mama Zharfan
  12. Miza Yusof
  13. qard
  14. umiliza989
  15. kopok lekor
  16. MRS K
  17. cempakakuning
  18. taufidris
  19. Kakngah
  20. sakinah
  21. anin
  22. nurul hezrina
  23. miss l0vely
  24. ady-shariz
  25. erawatie
  26. Imanmom
  27. sarah
  28. inasepi
  29. juniza
  30. inahasan
  31. Ibu Ayra
  32. ayu selalu
  33. tiefazatie
  34. N@di@
  35. nadiah
  36. Syed &vamp; yuss
  37. greenviolet
  38. syakila
  39. Nana
  40. Ctnurkhijah
  41. Cik Puan Netty
  42. lurun nauzzi namzar
  43. tomato kering
  44. uNa
  45. Miss Mucuk!
  46. Nadratul
  47. Ayu Darwisya
  48. JaSSNaNi
  49. miera momo chan
  50. shieydah-shieda
  51. Nadiah Sidek
  52. fa10
  53. Someone....somewhere
  54. adianiez AIDA
  55. Ash Anas
  56. kak yong
  57. efipurpleshine
  58. cahaya pelangie
  59. ZyLa
  60. Zalina
  61. shera haifa
  62. anisahsofiah
  63. my shaizhar blog contest
  64. Jieda
  65. cheq nu'nu
  66. deqlis 
  67. kehelan 
  68. bambam 
  69. Huda 
  70. Nida 
  71. mellow 
  72. chococream
  73. Aisis
  74. jamie
  75. Mizz Farah
  76. alyaaboolat
  77. cik niza
  78. Nurul Izza
  79. cik puan hady
  80. aanie
  81. farhana
  82. mamatomel
  83. Mama Rayyan
  84. fadwa
  85. sofiaHB
  86. Rosilah
  87. amalina ali
  88. ika puk puk
  89. mariah_smile
  90. Mamawana 
  91. Miss Kira 
  92. Lya Mama Asya
  93. Cute Mummy
  94. Zanna
  95. Ogy
  96. Leen
  97. eda_ej
  98. NOOR FATIN
  99. Missz Garden
  100. izan cute
  101. hamizah yacub
  102. syatoza

Itu adalah senarai peserta GIVEAWAY SAYA NAK HADIAH NIE. Sila semak nama anda jika tidak tersenarai. Kepada yang belum join, mehlah join. 
Tarikh tutup 28 FEBRUARI 2011. 
Hadiah menarik tau. Pemenang akan dipilih melalui RANDOM.ORG



P/S : Pengumuman...... CUTE MUM (EARLY BIRD), Zaikulim (FOLLOWER DILAZCOLLECTION KE-29) & Ayu selalu (FOLLOWER DILAZFAMILY KE-123).


    SEDAP YER.....STRAWBERI COKLAT

    Siapa suka coklat? Angkat tangan!!....
    Siapa suka strawberi? Angkat tangan!!!....
    Siapa suka kedua-duanya? Angkatlah dua tangan!!!.

    Saya suka kedua-duanya. Tengok nie

     
    Sedapnya. Strawberi cicah ngan coklat cair. Rasanya masam-masam manis kan. Terliru jap membayangkan kelazatan tue. Nak pergi shopping mall lah, gie beli strawberi ngan coklat. Nak makan. Jom.... 


    MADAH-MADAH CINTA

    "Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehingga kamu telah kehilangannya. 
    Pada saat itu, tiada guna penyesalan kerana perginya tanpa kembali lagi."



    "Seandainya kasihmu bisa membawaku ke syurga, akan ku korbankan jasad dan nyawa"




    "Cinta adalah keabadian dan kenangan adalah hal terindah yang pernah dimiliki. Hargailah"


    DAH DAPAT PENGGANTI

    Salam semua. 
    Ingat tak hari tue, saya ada buat entri pasal geram KAT HEARTBEAT. Siapa yang tak tahu dan tak baca entri tue, KLIK SINI.

    Alhamdullillah, hari Sabtu sampai order HEARTBEAT saya. Pihak HEARTBEAT telah menghantar semula order yang sepatutnya. Dia minta maaf sebab salah hantar barang kepada saya. Tak kisahlah, janji apa yang saya order sampai kepada saya. Barang yang salah tue, saya dah pos balik kepada HEARTBEAT. Tak kan nak simpan gambar orang kan. Tak baik, lagi pun nak buat apa simpan. Baik saya pulang semula dan terpulang kepada mereka nak buat apa. BETUL TAK?

    P/S: Nanti saya upload gambar HEARTBEAT tue. Ada dalam kamera lum upload dalam komputer lagi.

    27/02/11

    MARI.....MARI ....MARI

    Pengumuman kepada semua. Hanya tinggal sehari jer GIVEAWAY nie akan tamat pada 
    28 FEBRUARI 2011. 
    Sesiapa yang belum join, mehlah join sebab hadiah sunnguh menarik tau.
    APA TUNGGU LAGI.

    COT...DOT...DOT....

     Dia buat sebulan sekali
    .
    .
    .
    .
    Dia buat seminggu sekali
    .
    .
    .
    .
    Dia Buat 4 kali seminggu
    .
    .
    .
    .
    Dia buat setiap hari ISNIN, RABU DAN JUMAAT
    .
    .
    .
    .
    Dia buat setiap hari
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Ini adalah IKLAN CELCOM. Dia top-up berapa kali untuk dapat BONUS. Hehehe...jangan marah


    26/02/11

    DIET

     Salam semua.

    Okey tak template baru BLOG DILAZ FAMILY?. Pas nie tak nak tukar lagi kot, maybe yang akan tukar, header tu. Kecuali ada sponsor nak bagi design baru untuk blog nie. Hehehehe...berangan lak.

    Hari nie dilaz nak kongsi tips mengenai DIET. Ada sesetengah perempuan mesti suka DIET kan, yelah nak nampak cantik. Saya pun ada kekadang ikut DIET gak. Di bawah nie ada teori dan fakta tentang DIET.

    Pertama ; Jangan makan selepas jam 8 malam
    TEORI : Mengambil makanan selepas jam 8 malam akan menyebabkan kalori tertinggal dalam tubuh badan dan disimpan sebagai lemak. Ini kerana tubuh kurang aktif memproses makanan di waktu malam berbanding waktu siang.

    FAKTA :  Sebenarnya tubuh kita memproses makanan dan membakarnya menjadi kalori siang dan malam. Cuma dinasihatkan selepas makan pada waktu malam hendaklah bersenam  atau berjalan kaki selama 15 hingga 30 minit.

    SAYA : Tak pernah pun berjalan pas makan malam. Tido adalah, mana tak gemuk kan.


    Kedua ; Makan dengan pinggan yang kecil
    TEORI : Makan dengan pinggan yang kecil akan memudahkan tubuh memproses makanan. Ini disebabkan kuantiti yang sedikit, kalori dibakar menjadi tenaga dengan lebih cepat.
    FAKTA : Bukan kuantiti makanan yang mempengaruhi proses pembakaran kalori, tetapi jenis makanan yang diambil. Jenis makanan yang diambil perlulah lebih mengandungi serat agar dapat membantu menurunkan berat badan.

    SAYA : Sekarang nie, saya makan dalam kuantiti yang sikit, tapi nak makan banyak kali. Cam mana tue?


    Ketiga ; Makanan berlemak menambahkan berat badan
    TEORI : Ramai beranggapan lemak dalam makanan punca kenaikan berat badan.

    FAKTA : Tidak semua lemak itu musuh tubuh. Ada juga lemak yang membantu tubuh seperti kekacang dan beberapa jenis ikan.

    SAYA : Suka makan kacang, tapi tak leh makan banyak2x. Bile makan banyak mesti akan tumbuh jerawat pas makan.


    Macam mana, okey tak tips tue.? Jumpa lagi di lain entri.

                  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

    25/02/11

    RENOVATION

     Salam semua.
    Saya nak minta maaf sebab BLOG nie tengah renovation. Harap bersabar.
    TERIMA KASIH KERANA MENGUNJUNGI BLOG NIE

    24/02/11

    NAK CARI KAWAN

    Salam semua.
    hari nie saya nak berBlogwalking melalui FACEBLOG. Saya nak cari kawan-kawan baru. Kawan lama tetap saya BW, Jangan risau. Saya slow2 BW tau. Saya nak berusaha jadi BLOGGER yang tegar. InsyaALLAH.


    KECEWA...GERAM....MARAH TAU....

    Hari nie mood baru nak gembira sikit sebab tahu order dari HEARTBEAT akan sampai. Actually, order nie dari online HEARTBEAT MY LOVE sebab bile kite register HEARTBEAT kan dapat voucher. Sebab tue guna ID dia, tapi saya yang buat.

    Tapi, bile orang SKYNET datang tadi.... saya dah rasa macam tak sedap hati. Pelik gak napa leh rasa macam tue. Rupa-rupanya buka jer bungkusan dari HEARTBEAT tue, ini lak dapatnya
    Ini bukan gambar yang saya order. Pekerja HEARTBEAT dah salah pos pada saya. Kecewalah. Tak tahu sekarang macam mana nak settle.

    P/S: Siapa punya order nie erk? Kalo orang MELAKA tak pelah leh settle dekat sikit, tapi kalo jauh cam mana?


    23/02/11

    DIARY HIDUPKU

    Salam semua,

    Hari nie saya tak tahu nak tulis apa. Cuma saya nak luahkan sikit apa yang saya rasa dalam hati ini. Tak semua yang kite pendamkan dalam hati boleh kite luahkan kepada orang walaupun orang itu kawan baik kite. Betul tak? Sebab, kadangkala kite tidak boleh percaya kat orang 100%. Orang boleh berubah walau dalam sesaat pun. 

    Bagi saya, bile nak luahkan perkara-perkara yang tidak sepatutnya diluahkan kepada orang saya akan tulis dalam buku ataupun DIARY. DIARY lah tempat saya ,meluahkan apa yang saya rasa walupun ada orang kata, "zaman sekarang mana ada orang pakai DIARY lagi. Ketinggalan zamanlah ko nie". Tak kisahlah orang nak kata pa, tapi yang penting DIARY itulah tempat luahan hati saya. DIARY itu jugalah akan jadi panduan saya pada masa depan.

    Napa saya kata panduan masa depan? Sebab.... kite tak tahu apa yang akan terjadi pada diri kite masa depan, manalah tahu tiba-tiba hilang ingatan ker (YA ALLAH, Aku Minta dijauhkan dari bencana ini. AMIN). Memang kite tak minta, itu semua ketentuan ALLAH. inilah panduan masa depan saya. Dalam DIARY tu kan saya cete macam-macam apa yang dah berlaku dalam hidup saya, siapa yang dekat dengan saya dan sebagainya. Sebab itulah saya suka tulis dalam DIARY. Orang pun tak tahu apa yang kite tuliskan.
    Uollss  macam mana lak??

    PENGUMUMAN PENTING!!!!!!

    Sebenarnya dah lama nak join FACEBLOG nie, tapi asyik tangguh jer. Pas baca entri cik Ain, terus saya buat FACEBLOG nie.


    Inilah tentang FACEBLOG TU.
    SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
    TERIMA KASIH


    Edit

    Siapa yang belum register, jomlah meriahkan FACEBLOG nie, sama gak macam FACEBOOK tu.

    22/02/11

    ANAKLAH AYAM

    Anak ayam di dah terlepas dari rebannya. Apa lagi budak baju merah nie, tangkap bawa lari sebab nak main ngan ayam tu. Dengan selamba jer, dia main ngan anak ayam tue tanpa rasa takut pada ibu ayam. Hehehehe...sungguh berani, anak MAMA nie




     Inilah si budak baju merah tu, QISTINA. Dia nak mengerjakan anak ayam tue. Papa dia lak pegang anak ayam





      
    Comel tak anak ayam nie. Terbaik dari kedai mainan. Satu RM 4 jer. Yang Ayam nie tahu  asyik nak mematuk jer. Lain tak tahu. Ayam nie cute sebab tue saya beli bagi Qistina main


    21/02/11

    NAFSU MAKAN

    Nie semua gara-gara tak makan dengan betul. Tapi nak kata tak makan, tengahari tue dah makan nasi lauk ikan masak lada lagi. Pas tue boleh lapar lak tiba-tiba macam tak makan langsung.
    Saya ngan MY LOVE pergi singgah kat PASAR TANI. Jalan satu gerai ke satu gerai, semua kiteorang beli. Inilah hasil pembelian kiteorang. 

     Banyak kan


     Keropok kering dan keropok losong. Sedap sangat.


     Kegemaran saya, Roti Jala. 


     Kebab Roti Pita, kongsi ngan MY LOVE


     Bihun goreng. Bihun nie QISTINA makan, tak habis, saya makan lah.

    MY LOVE beli keow teow goreng dan untuk Qistina sate. Sate dia tak garing ngan tak sedap. Banyak habis belanja kat PASAR TANI nie. Bile pergi tempat macam nie, mesti banyak belanja punya. NAFSU-NAFSU.


    20/02/11

    KENAPA KITE NAMPAK TUA DARIPADA USIA SEPATUTNYA?

    Kenapa kite nampak tua daripada umur kite? Pernah tak kite digelar makcik sedangkan kite lebih muda daripada dia ataupun sebaya dengan dia? Mesti masa tue kite marah dan kata " Apalah... orang muda lagi panggil makcik pulak. Rabun apa?" 

    Janganlah marah, mari tengok sebab-sebab yer.

    Pertama...TEKANAN.

    Ini saya sangatlah bersetuju, sebab bile kite rasa tertekan muka kite akan berkerut-kerut. Bile asyik berkerut-kerut, muka akan nampak tua. So, janganlah selalu rasa tertekan. Jika rasa tertekan jer, pergilah enjoy dan lepaskan tekanan tu kat tempat nie ker

    MBO...Panggung wayanglah.
    Tengok cete yang best dan boleh lepaskan tension.
    Tak nak tengok wayang.... pergilah bercuti bersama keluarga. Janji tekanan tu boleh dihilangkan. 


    KEDUA...... GAYA RAMBUT
    Rambut lak janganlah terlalu panjang. Boleh panjang tapi kena jaga tau, jangan berserabut lak rambut tue. Macam nie..... Tapi lagi cantik bile rambut pendek, nampak kemas dan macam budak-budak. Ada orang suka dan ada orang tak suka. Saya suka rambut pendek, jarang berambut panjang, paling panjang pun paras bahu lebih sikit jer.



    Gambar ehsan MR YAHOO.


    KETIGA.... SOLEKAN SECARA BERLEBIHAN
    Setiap orang memang cantik jika bersolek. Memang sukar untuk dinafikan. Betul tak? Tapi, janganlah bersolek terlalu tebal untuk menutup kedutan ataupun cela pada kulit wajahmu. Ia bukan boleh tutup pun, tapi boleh menampakkan lagi muka lebih tua daripada usia. Solek nipis-sipis jer atau tebal sikit jer. Yang penting, jangan terlalu tebal tau.

    Okeylah...itu saje untuk hari nie. Jumpa lagi di lain entri

    QISTINA YANG RAJIN




    TEMPAT / LOKASI : RUMAH NENEK QISTINA aka MIL saya

    Tengoklah anak dara nie. Begitu rajin sekali. Bile pergi rumah nenek dia pantang nampak penyapu ngan mop, ada jer keje dia nak buat. Tunjuk rajin kat rumah nenek dia. Kat rumah sendiri tak nak buat lak. (Bukan tak nak buat, MAMA dia marah sebab bukan menolong, lagi buat sepah adalah). Tapi kat rumah nenek dia, QISTINA tak kena marah, sebab QISTINA kan cucu kesayangan mereka. So, apa dia buat tak kena marahlah sampai naik lemak. Geram mama dia. 

    Bersungguh-sungguh QISTINA menyapu kan. Siap boleh betulkan keadaan penyapu tu sebab dah lari sikit bile sapu. Pas tu dia kata apa pada nenek dia tau" NENEK, banyak sampahlah rumah nenek nie. Kakak sapu tau". (Kakak adalah panggilan QISTINA sekarang). Itulah gelagat QISTINA bile kat rumah nenek dia.

    19/02/11

    PADDINGTON BEAR - NEW ITEM

    PADDINGTON BEAR 8" PLUSH WITH SUITCASE
    KOD : BR 01
    HARGA : RM 30 (N.P: RM 65)

    PADDINGTON BEAR 10" PLUSH WITH GOLFBAG
    KOD : BR 02
    HARGA : RM 35 (N.P: RM 75)


    PADDINGTON BEAR 16" PLUSH WITH SUITCASE
    KOD : BR 04
    HARGA : RM 55 (N.P: RM 145)

    PADDINGTON BEAR 17" PLUSH BACKPACK
    KOD : BR 03
    HARGA : RM 60 (N.P: RM 160)

    P/S :HARGA TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN. SUSAH NAK CARI DI MALAYSIA. ORIGINAL BEAR...BUKAN CIPLAK.
     

    PROTON 4 YOU - CHAP GOH MEH




    Jom terjah EON PERINGGIT MELAKA. Kat sana ada promosi PROTON 4 YOU. Macam-macam promosi ada dan juga menawarkan kaedah faedah rendah bagi pembelian model kereta PROTON. Nak tahu lanjut, kenalah pergi sana atau pun hubungi EN FIRDAUS di talian 019-6510739.


    SAYANG ADIK

    QISTINA nie tak de adikl agi, tapi dia cukup sayang pada adik sepupu dia nie. Nama adik sepupu dia nie FARHAN. 

     "Comel tak saya MAK LONG?"
    (Saya nie pangkat MAK LONG pada FARHAN)

    Umur FARHAN sekarang setahun. Tak lama lagi FARHAN nak dapat Baby baru a.k.a adik. Adalah kawan untuk bermain kan FARHAN. FARHAN tak lah boring lagi main sorang-sorang. Kakak QISTINA jauh nak main sama ngan FARHAN. Bile balik kampung jer dapat main sama-sama.


     Tengoklah tu, adik pegang kapal, kakak lak pegang remote. Tapi napa muka adik serius tu? Marah kakak ker? Jangan gaduh-gaduh main tau sayang. Main sama-sama. Kata sayang adik. Bukan main seronok lagi mereka berdua.


     La..kakak pulak serius. Napa nie? Menung jauh nampak. Tengok adik nak pujuk kakak tue.

     Tengok apa tue? Bulat mata memandang. Nanti terkeluar pulak biji mata tue.


    Itulah antara aktiviti mereka berdua bile berjumpa. Ada tue sampai berpeluk-peluk sebab sayangkan adik. Pas tue bergaduh sebab berebut mainan.

    Sian QISTINA, nak adik sebenarnya tue. Sabar ye sayang. Ada rezeki nanti sayang dapat adik. Boleh main-main ngan adik kan sayang.

    18/02/11

    ADA IRAS TAK MUKA SAYA?

     Ini entri khas buat inter-frame muka MY LOVE ngan anak buah dia. entri nie akan penuh gambar-gambar yer. Jangan marah sebab tak de mood nak tulis panjang-panjang.

     MY LOVE yang amat saya sayangi dan cintai sepenuh hati saya hingga ke akhir hayat.
    Muka nak serius cik abang nie







     Itulah posing-posing MY LOVE dengan anak buahnya. Ada iras tak muka diaorang?


     Tengok nie, tengah posing-posing ada budak jealous pulak. 
    Sibuk kacau orang nak posing


    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails